Våra putsarbeten

Vi gör putsarbeten vid nybyggen och renoveringar med både mindre putsarbeten och arbeten på hela fasader.

Putssystem med flera fördelar

Vid våra putsarbeten använder vi oss av en traditionell tjockputs som finns i flera olika typer beroende på byggnadens behov. Ett av våra putssystem är speciellt tätt och innehåller ett dräneringssystem med mineralull som ger isolering. Detta typ av system passar fasader som är särskilt utsatta för väder och vind.

Ett annat putssystem som vi använder består av så kallad ädelputs av krossad marmor, kalk och cement. Ädelputssystemet har hög fasthet och kan användas i kombination med många andra typer av fasadmaterial som tegel och betong. Den går även att få i många färgnyanser. 

Vilken typ av putssystem som ska användas beror på husets behov och förutsättningar. Läs mer om vårt material

Renovering av fasader i puts

En putsfasad kan hålla i runt 40 till 50 år beroende på hur utsatt fasaden är för väder och vind. Därefter kan en renovering bli nödvändig. Till exempel kan stålkonstruktioner som nät i fasaden ha rostat sönder.

På vissa fasader är det endast det yttersta putslagret som med tiden har spruckit och då kan det räcka med att dessa skador åtgärdas. I andra fall kan det finnas tecken på att problemen kommer att fortsätta och då kan det vara mer lönsamt att göra en total fasadrenovering istället för att vänta.

Fråga oss gärna om vilken typ av renovering som är nödvändig på just din fasad. Läs även mer om hållbarheten på puts

Kontakta oss för putsarbeten

Om du har frågor om våra arbeten inom puts, om putssystemen eller annat får du gärna kontakta oss. Se även våra tips och råd kring hur du kan ta hand om din fasad.

Fasad

För en trygghet i hela affären

Som ett bolag inom Fasadgruppen kan vi erbjuda expertkunskap för hela fastighetens yttre skal. Vi arbetar hållbart, lokalt och med stor hantverkskunnighet. Vårt mål är att förse er med världens främsta exteriörer.

Referenser

Jobba hos oss

Hos oss arbetar många människor i olika åldrar, med varierande ursprung, olika arbetsuppgifter och erfarenheter. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Sverige.

Gå till vår karriärsida
Jobba Hos Oss Fasadgruppen